Ястието се консумира топло. Гарантирам, че ще се насладите на едно извънредно крехко, сочно и нежно пилешко месо. По вкус то много напомня на нежното пилешко, което можем да опитаме само в китайските ресторанти ! Да ви е сладко!

Нужни продукти
4 пилешки филета "пеперуда"
4 с.л. зехтин
подправка за пиле
За соса:
200 гр. меко топено сирене
3 скилидки чесън
200 мл сметана
1 ч.ч. вода
подготовка 30 минути
готвене 15 минути
общо 45 минути
Стъпки

Разрязваме пилешките филета по средата, така че от всяко филе да се получат по две парчета. Измиваме месото и го наръсваме обилно с подправката. Оставяме така приготвеното месо да отлежи похлупено в хладилник поне 2 часа.
В дълбок тиган нагорещяваме зехтина и с щипка поставяме парчетата месо да се задушават на слаб до умерен огън. Докато се задушават, държим тигана плътно похлупен. По време на топлинната обработка обръщаме месото с щипка (не с вилица, за да не го набождаме) поне два-три пъти.
Изваждаме филетата от огъня, когато слабо се зачервят, внимаваме да не прегорят, за да не станат сухи.
След като обработим така всички филета, в тигана с остатъчната гореща мазнина от задушаването сипваме чаша топла вода, добавяме сметаната и топеното сирене, и смачканите скилидки чесън. Разбъркваме с дървена лъжица, докато се разтопи сиренето.
Варим соса 5-6 минути. В соса остава голяма част от подправката, с която сме овкусили месото и това е напълно достатъчно за овкусяването му. Поднасяме филетата заляти със соса.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти