ЗА рецептата

Ястието се консумира топло. Гарантирам, че ще се насладите на едно извънредно крехко, сочно и нежно пилешко месо. По вкус то много напомня на нежното пилешко, което можем да опитаме само в китайските ресторанти ! Да ви е сладко!

Нужни продукти

4 пилешки филета "пеперуда"
4 с.л. зехтин
подправка за пиле
За соса:
200 гр. меко топено сирене
3 скилидки чесън
200 мл сметана
1 ч.ч. вода
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 15 минути
общо 45 минути

Стъпки

Разрязваме пилешките филета по средата, така че от всяко филе да се получат по две парчета. Измиваме месото и го наръсваме обилно с подправката. Оставяме така приготвеното месо да отлежи похлупено в хладилник поне 2 часа.
В дълбок тиган нагорещяваме зехтина и с щипка поставяме парчетата месо да се задушават на слаб до умерен огън. Докато се задушават, държим тигана плътно похлупен. По време на топлинната обработка обръщаме месото с щипка (не с вилица, за да не го набождаме) поне два-три пъти.
Изваждаме филетата от огъня, когато слабо се зачервят, внимаваме да не прегорят, за да не станат сухи.
След като обработим така всички филета, в тигана с остатъчната гореща мазнина от задушаването сипваме чаша топла вода, добавяме сметаната и топеното сирене, и смачканите скилидки чесън. Разбъркваме с дървена лъжица, докато се разтопи сиренето.
Варим соса 5-6 минути. В соса остава голяма част от подправката, с която сме овкусили месото и това е напълно достатъчно за овкусяването му. Поднасяме филетата заляти със соса.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти