Валентина
ЗА рецептата

Не уточнявам видовете месо, защото аз я ползвам винаги, независимо дали проготвям пилешко, телешко или свинско. Не съм пробвала да обработвам с нея заешко или дивеч.

Нужни продукти
За да си приготвя тази подправка, си купувам пакетчета смлени подправки по 5 гр. Така съм си изчислила пропорцията, но можете да си набавите по-големи или повече на брой пакетчета и да си направите наведнъж по-голямо количество от подправката.
3 пакетчета (15 гр) кориандър;
2 пакетчета (10 гр) джинджифил;
1.5 пакетче (8 гр) черен пипер;
1 пакетче (5 гр) бял пипер;
1 пакетче (5 гр) чесън;
2 ч.л. (10 гр) сол.
Стъпки

Всички тези готови подправки се изсипват в купичка и много добре се размесват .

Така приготвената подправка е дълготрайна, можете да я съхранявате в бурканче и да я ползвате винаги, когато приготвяте месо.

Месото се нарязва на филии или на късчета, измива се добре и се наръсва обилно с подправката.

Оставя се да престои в хладилник поне два часа, но е още по-добре, ако престои една нощ .

Месото поема подправката заедно с остатъчната влага. Подлага се на топлинна обработка без да се измива.

Обработеното с тази подправка месо може да се пече, задушава, вари, пържи - резултатът винаги е един и същ : крехко и сочно, с извънредно нежен вкус месо.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти