Нужни продукти
700 гр пилешко месо (филе без кожа)
сол на вкус
1 кг картофи
черен пипер на вкус
за заливката:
1 кофичка кисело мляко
1 кубче пилешки бульон
1 пълна ч.л. брашно
черен пипер на вкус
1/2 к.ч олио
1 щипка канела
подготовка 20 минути
готвене 40 минути
общо 60 минути
Стъпки

Месото се нарязва, посолява и наръсва с черен пипер. Продуктите за заливката се смесват, всяко парче месо се овалва в получената смес и се реди в намаслена тава. Между парчетата месо се слагат леко осолени картофи на ситни кубчета. С останалата смес ястието се залива отгоре. Пече се до зачервяване.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти