Нужни продукти
500 гр. пилешко месо
250 гр. гъби
250 гр. грах
1 гл. лук
1 с.л. брашно
100 мл. прясно мляко
1 кубче пилешки бульон
20 гр. масло
1 с.л. лимонов сок
олио
сол
черен пипер
1/2 връзка магданоз
подготовка
30
минути
готвене
20
минути
общо
50
минути
Стъпки
Нарязваме месото на кубчета, лука на ситно, гъбите на едро.
Запържваме месото за малко, добавяме лука и пак запържваме за малко, добавяме гъбите и малко сол и задушаваме до омекване на гъбите.
Доливаме 500 мл. вода и кубчето бульон, като заври, добавяме разтвореното в млякото брашно, черен пипер, лимоновия сок, маслото, граха и сол на вкус.
Разбъркваме и оставяме да поври около 10 мин. и добавяме нарязания на ситно магданоз.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти