Нужни продукти
500 гр. пилешко месо
250 гр. гъби
250 гр. грах
1 гл. лук
1 с.л. брашно
100 мл. прясно мляко
1 кубче пилешки бульон
20 гр. масло
1 с.л. лимонов сок
олио
сол
черен пипер
1/2 връзка магданоз
подготовка 30 минути
готвене 20 минути
общо 50 минути
Стъпки

Нарязваме месото на кубчета, лука на ситно, гъбите на едро.

Запържваме месото за малко, добавяме лука и пак запържваме за малко, добавяме гъбите и малко сол и задушаваме до омекване на гъбите.

Доливаме 500 мл. вода и кубчето бульон, като заври, добавяме разтвореното в млякото брашно, черен пипер, лимоновия сок, маслото, граха и сол на вкус.

Разбъркваме и оставяме да поври около 10 мин. и добавяме нарязания на ситно магданоз.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти