Ако след пърженето на месото е останала много мазнина, може да изхвърлите половината.

Нужни продукти
1 300 гр. пилешко месо
200 гр. бекон
1 гл. червен лук
3-4 домата
4 скилидки чесън
150 гр. маслини без костилки
500 мл. пилешки бульон
150 мл. бяло вино
50 мл. зехтин /олио/
2 дафинови листа
1-2 клончета мащерка
2-3 листа босилек
черен пипер
сол
подготовка 45 минути
готвене 45 минути
общо 90 минути
Стъпки

Нарязваме месото на порции, посоляваме, поръсваме с черен пипер и го запържваме в зехтина. Изваждаме го.

На негово място, слагаме нарязаните на ситно лук и чесън, запържваме малко и добавяме нарязания на ситни кубчета бекон, запържваме за малко и връщаме пилешкото.

Добавяме нарязаните на ситно домати, виното, бульона, мащерката, дафиновия лист, черния пипер, сол на вкус.

Оставяме го на умерен огън да ври около 45 мин., под капак.

По средата на задушаването, добавяме маслините и преди да свалим от огъня ястието, добавяме нарязания на ситно босилек.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти