Ако плодовете са здрави и свежи, може да не се белят, режат се с коричката.
Ябълките /дюлите/ се нарязват на ситни кубчета с размери, както за мусака.
Разбиват се яйцата със захарта, прибавя се олиото и отново се разбива с миксер, прибавя се постепенно и брашното. Разбива се отново.
В 1 с.л. оцет се прибавя содата и се изчаква да кипне, след което се прибавя към тестото и се разбърква отново, накрая се прибавя и канелата.
Тестото е гъсто, защото при печене, ябълките отпускат вода и го разреждат.
Така готовото тесто се изсипва в намазана тавичка с олио и се прибавят нарязяните ябълки и орехи, разбърква се с лъжица и се пече на 180 градуса 45-50 мин.
След като изстине се нарязва и поръсва пожелание с пудра захар. Десерта колкото повече дни стои, толкова по мек става.