Нужни продукти
1 пиле над 1 кг.
1 кг. печени обелени чушки
1 кг. настъргани домати
1 гл. лук
1 гл. чесън
1 к.ч. бяло вино
черен пипер
червен пипер
сол
олио
магданоз
люта чушка или лют пипер
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути
Стъпки

Пилето се реже на порции поръсва се черен пипер, запържва в мазнина изважда се и се слага в тавичка на топло. Слага се нарязания на ситно лук и чесън запържват се леко и се вадят с решетъчна лъжица изсипва се върху пилето, слагат се много ситно нарязаните чушки и се позапържват добавят се доматите и виното оставяме да се по изпари водата и заливаме пилето с нея, поръсваме с червен пипер, похлупваме с капак или фолио и печем 30 мин. на умерен огън. Опечено наръсваме с магданоз.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
03.11.2011 г. 21:19 Полезен 0

Аз не можах да разбера, къде се слага виното? Съгласна съм , че не е ясна рецептата, но мисля, че ще е много вкусна.

Aneliqb коментира
07.09.2011 г. 18:42 Полезен 0

рецептата е много хубава ама нее обеснено точно

malkata коментира
Подобни рецепти