Нужни продукти
500 г. кайма
1 филия бял хляб
5 яйца
кимион
чубрица
магданоз
черен пипер
1 гл. лук
подготовка 90 минути
готвене 30 минути
общо 120 минути
Стъпки

В дълбок съд се слага каймата, намокрената и изстискана филия хляб без кората, 1 яйце, малко чубрица, кимион, магданоз и черен пипер. Добавя се и настъргания лук. Всичко се омесва добре и се оставя в хладилника най-малко за 1 час.

Каймата се разделя на 4 топки и се поставя в тавичка или в гювече. С лъжица натискаме по средата на всяка топка за да се оформи дупка, която може да побере 1 сурово яйце. Печем на 200 градуса 15-20 минути. Изваждаме от фурната и слагаме суровите яйца (ако дупката е запълнена издълбайте я отново). Печем отново до забулване на яйцата.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
23.09.2010 г. 09:46 Полезен 51

Много вкусно става благодаря за рецептата

анна коментира
Подобни рецепти