Нужни продукти
8 бр. пъдпъдъчета - изчистени, оскубани,
попарени
600 гр. картофи - почистени, обелени и
нарязани на средни по дебелина
кръгчета.
300 гр. гъби - без пънчета, почистени и
нарязани на парченца, подобни
на картофите.
300 гр. лук - почистен, измит и нарязан на
едро
20 гр. зехтин
100 гр. масло
чубрица - суха
дафинов лист - 2-3 листенца сух
мащерка - 1 стръкче - суха(по желание)
сол
черен пипер на вкус
подготовка
30
минути
готвене
60
минути
общо
90
минути
Стъпки
1. За пъдпъдъците - сваряват се за около 10 мин. в подсолена вода.
2. След което, в подходяща тава, предварително намазнена със зехтин, се подреждат резените лук, картофки и гъби.
3. Върху им се посипват подправките - чубрица, дафинов лист, мащерка, сол и черен пипер на вкус.
4. Най-отгоре се подреждат леко сварените пъдпъдъчета и върху тях се нарязва масълцето.
5. Завива се с фолио и се пече около 1 час в умерено загрята фурна (ок.180 градуса) .
6. След един час, фолиото се маха и се оставя продуктите да хванат лека коричка:)
Добър апетит!
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти