Пълнена агнешка плешка
Проявете въображение и творчество за по-добри резултати ;)
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    1/4 агне / плешка си е най-добре                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    100~150 г. масло                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    100-150 мл. олио                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1/2 кг. ориз                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1-2 моркова                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1/4 кг. гъби                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2-3 връзки пресен лук                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    няколко стръка джоджен                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 връзка магданоз                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сол                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    червен пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    черен пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    фолио                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                90
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                210
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                300
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Измивате месото със студена вода. Посолявате, намазвате с черен пипер, червен пипер, масло...
Загрявате 100-150 мл. олио и прибавяте ориза. Като добие леко златист цвят прибавяте ситно нарязаните месца от коремната част, моркови, гъби, лук, 250 мл. гореща вода, ситно нарязаните магданоз и джоджен, може по желание и стръкче пресен чесън или див чесън. Да клокне до сгъстяване.
Между ребрата и плешката отваряте джоб в който напълвате ориза. Поставяте в подходяща тава с 1/2 литра вода.
Печете на 150 градуса под фолио 3 ч. След което добавяте пресни картофки, още няколко моркова на едро и гъбки. Запичате на 200 градуса. Да Ви е сладко!
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти
                            
Рецептата е много вкусна! Ако авторът ми позволите ще я добавя в хттпс://рецептите.онлине. Поздрави