Проявете въображение и творчество за по-добри резултати ;)

Нужни продукти
1/4 агне / плешка си е най-добре
100~150 г. масло
100-150 мл. олио
1/2 кг. ориз
1-2 моркова
1/4 кг. гъби
2-3 връзки пресен лук
няколко стръка джоджен
1 връзка магданоз
сол
червен пипер
черен пипер
фолио
подготовка 90 минути
готвене 210 минути
общо 300 минути
Стъпки

Измивате месото със студена вода. Посолявате, намазвате с черен пипер, червен пипер, масло...

Загрявате 100-150 мл. олио и прибавяте ориза. Като добие леко златист цвят прибавяте ситно нарязаните месца от коремната част, моркови, гъби, лук, 250 мл. гореща вода, ситно нарязаните магданоз и джоджен, може по желание и стръкче пресен чесън или див чесън. Да клокне до сгъстяване.

Между ребрата и плешката отваряте джоб в който напълвате ориза. Поставяте в подходяща тава с 1/2 литра вода.

Печете на 150 градуса под фолио 3 ч. След което добавяте пресни картофки, още няколко моркова на едро и гъбки. Запичате на 200 градуса. Да Ви е сладко!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
27.10.2016 г. 15:05 Полезен 0

Рецептата е много вкусна! Ако авторът ми позволите ще я добавя в хттпс://рецептите.онлине. Поздрави

Подобни рецепти