Нужни продукти
1 кокошка
1 кг. зеле
1 ч.ч. булгур (ориз)
дреболиите от кокошката
1/2 ч.ч. мазнина
1 ч.л. червен пипер
джоджен
подготовка 30 минути
готвене 60 минути
общо 90 минути
Стъпки

Почистете кокошката, изплакнете я и я посолете.

В тенджера, с малко от мазнината, задушете зелето, нарязано на ситно.

Добавете булгура и дреболиите от кокошката.

Разбъркайте сместа с червения пипер и ситно нарязания джоджен.

Залейте сместа с малко топла вода и варете за около 10 минути.

Пълнете кокошката с приготвената смес.

Зашиите отвора на кокошката с конец.

Поставете кокошката в тавичка, в която е изсипана останалата част от мазнината, плънката и малко вода.

Пече се до готовност.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти