Нужни продукти
1 кокошка
1 кг. зеле
1 ч.ч. булгур (ориз)
дреболиите от кокошката
1/2 ч.ч. мазнина
1 ч.л. червен пипер
джоджен
подготовка
30
минути
готвене
60
минути
общо
90
минути
Стъпки
Почистете кокошката, изплакнете я и я посолете.
В тенджера, с малко от мазнината, задушете зелето, нарязано на ситно.
Добавете булгура и дреболиите от кокошката.
Разбъркайте сместа с червения пипер и ситно нарязания джоджен.
Залейте сместа с малко топла вода и варете за около 10 минути.
Пълнете кокошката с приготвената смес.
Зашиите отвора на кокошката с конец.
Поставете кокошката в тавичка, в която е изсипана останалата част от мазнината, плънката и малко вода.
Пече се до готовност.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти