Нужни продукти

1 кокошка около 1 1/2 гр
зеле 1 кг.
1 ч.ч. булгур (ориз)
дреболиите от кокошката
1/2 ч.ч. мазнина
1 ч.л. червен пипер
джоджен
сол на вкус
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 60 минути
общо 90 минути

Стъпки

Кокошката се почиства, измива се и се посолява. В част от мазнината се задушава зелето, нарязано на ситно, а след това се прибавят булгурът и дреболиите. Сместа се разбърква с червения пипер и ситно нарязания джоджен, залива се с малко топла вода и се вари 10 минути.
С тази смес се пълни кокошката. Отворът се зашива с конец и кокошката се слага в тавичка, в която е изсипана останалата част от мазнината, плънката и малко вода. Пече се до готовност.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти