Пълнена птица
Нужни продукти
1 бр. пуйка /патица или голяма кокошка/
1 гл. лук
2 бр. моркови
2 бр. камби
карфиол от туршия
200 гр. сварена царевица
100 гр. стафиди
1 бр. кисела ябълка или парче дюля
мента
мащерка
риган
кориандър
сол
подготовка
30
минути
готвене
90
минути
общо
120
минути
Стъпки
Измийте и почистете добре птицата, след което я подсушете.
Задушете нарязания лук и моркови.
Добавете нарязания карфиол и камби и продължете с задушаването.
Прибавете стафидите, нарязаната ябълка (или дюля), сварената царевица и подправките.
Преценете количеството плънка, което ще е необходимо за вашата птица.
Напълнете птицата с плънката и натъпчете добре.
Зашийте отвора на птицата с конец.
Намажете птицата със смес от соев сос и малко мед, за да получите хубава коричка.
Поставете птицата в тавичка с малко вода и вино.
Печете в умерена фурна до готовност, като често я заливате с получения сос.
Сервира се с традиционното печено кисело зеле като гарнитура.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти