Нужни продукти
1 бр. пуйка /патица или голяма кокошка/
1 гл. лук
2 бр. моркови
2 бр. камби
карфиол от туршия
200 гр. сварена царевица
100 гр. стафиди
1 бр. кисела ябълка или парче дюля
мента
мащерка
риган
кориандър
сол
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 90 минути
общо 120 минути
Стъпки

Измийте и почистете добре птицата, след което я подсушете.

Задушете нарязания лук и моркови.

Добавете нарязания карфиол и камби и продължете с задушаването.

Прибавете стафидите, нарязаната ябълка (или дюля), сварената царевица и подправките.

Преценете количеството плънка, което ще е необходимо за вашата птица.

Напълнете птицата с плънката и натъпчете добре.

Зашийте отвора на птицата с конец.

Намажете птицата със смес от соев сос и малко мед, за да получите хубава коричка.

Поставете птицата в тавичка с малко вода и вино.

Печете в умерена фурна до готовност, като често я заливате с получения сос.

Сервира се с традиционното печено кисело зеле като гарнитура.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти