Пълнена риба с маслини
нужно време
1470 минутипорции
4трудност
- -сготвиха
1
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    4 броя карагьоз                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    20 гр. зелени маслини с лимон                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    20 гр. зелени маслини с чушка                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    20 гр. черни маслини                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    връзка магданоз                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    връзка копър                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    щипка сол                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    чер пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 с.л. зехтин                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сокът на един лимон                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    За сосът:                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    30 гр. изпечени орехи                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    3 бр. филийки хляб                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 кофичка кисело мляко                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    3 бр. скилидки чесън                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 с.л. оцет                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сол                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    черен пипер на вкус                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сокът на един лимон                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                1440
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                1470
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Сосът: Всички продукти се слагат в кухненски робот и се мели до получаване на хомогенна смес и сосът е готов.
Плънката за рибата: маслините, копъра, магданозът се режат на ситно, добавя се зехтина, черният пипер, солта, сокът от един лимон и се разбърква добре. Всяка риба се пълни с плънката като се затваря с клечки за зъби, за да не изтече плънката при печенето на рибата. И така напълненият карагьоз се оставя в хладилник за 24 часа отгоре се поръсва обилно със сок от лимон. Пече се на скара. При сервиране се полива със соса. Подходяща гарнитура картфи соте или пържени картофи.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти