Нужни продукти
4 броя карагьоз
20 гр. зелени маслини с лимон
20 гр. зелени маслини с чушка
20 гр. черни маслини
връзка магданоз
връзка копър
щипка сол
чер пипер
2 с.л. зехтин
сокът на един лимон
За сосът:
30 гр. изпечени орехи
3 бр. филийки хляб
1 кофичка кисело мляко
3 бр. скилидки чесън
1 с.л. оцет
сол
черен пипер на вкус
сокът на един лимон
Нужно Време
подготовка 1440 минути
готвене 30 минути
общо 1470 минути
Стъпки

Сосът: Всички продукти се слагат в кухненски робот и се мели до получаване на хомогенна смес и сосът е готов.

Плънката за рибата: маслините, копъра, магданозът се режат на ситно, добавя се зехтина, черният пипер, солта, сокът от един лимон и се разбърква добре. Всяка риба се пълни с плънката като се затваря с клечки за зъби, за да не изтече плънката при печенето на рибата. И така напълненият карагьоз се оставя в хладилник за 24 часа отгоре се поръсва обилно със сок от лимон. Пече се на скара. При сервиране се полива със соса. Подходяща гарнитура картфи соте или пържени картофи.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти