Пърженка с пресен кромид, лапад, яйца и сирене
Прекрасна пролетна гозба.
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    3 връзки пресен кромид лук                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 купа изчистен лапад                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    5 яйца                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    200 гр сирене                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    100 мл олио                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 к.ч. вода                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сол на вкус                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    чубрица                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    копър                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    магданоз                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                45
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                15
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                60
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Измийте и нарежете лука. Запържете го малко в олиото, след което прибавете и измития и нарязан лапад. Пържете и бъркайте непрекъснато в продължение на десетина минути, налейте водата, посолете на вкус и оставете гозбата да къкри около 20 минути на тих огън. Разбийте яйцата и ги прибавете. Добавете и натрошеното сирене и разбъркайте добре. След като отново заври, отстранете от котлона и овкусете със зелените подправки.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти