Пърженка с пресен кромид, лапад, яйца и сирене
Прекрасна пролетна гозба.
Нужни продукти
3 връзки пресен кромид лук
1 купа изчистен лапад
5 яйца
200 гр сирене
100 мл олио
1 к.ч. вода
сол на вкус
чубрица
копър
магданоз
подготовка
45
минути
готвене
15
минути
общо
60
минути
Стъпки
Измийте и нарежете лука. Запържете го малко в олиото, след което прибавете и измития и нарязан лапад. Пържете и бъркайте непрекъснато в продължение на десетина минути, налейте водата, посолете на вкус и оставете гозбата да къкри около 20 минути на тих огън. Разбийте яйцата и ги прибавете. Добавете и натрошеното сирене и разбъркайте добре. След като отново заври, отстранете от котлона и овкусете със зелените подправки.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти