Нужни продукти
1 кг. свинско месо /може и пилешко/
4-5 гл. кромид лук
250-300 г. майонеза
300-400 г. кашкавал
1 ч.ч. бяло вино
черен пипер
подправка за месо
сол на вкус
олио
подготовка
10
минути
готвене
60
минути
общо
70
минути
Стъпки
Месото се нарязва на тънки пържоли и се овкусява с подправките и се нареждат в тава намазана с олио.
Намазват се обилно с майонеза / може и Вие да си я направите/.
Лукът се нарязва на кръгчета /за пилешкото на на малки кубчета/, нарежда се върху майонезата и се притиска.
Наръсват се с малко от настъргания кашкавал, и отново се редят пържоли, майонеза, лук.
Отгоре се поръсва с останалия кашкавал и накрая се залива с виното.
Пече се около 30-35 мин. на 200 градуса, в предварително загрята фурна, след това на около 160 градуса за около 15-20 мин.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти