Нужни продукти
800 гр. кайма
1 голям картоф или 2 малки
3 яйца
1 с.л. счукани орехи
4 с.л. ситно нарязан магданоз
2 с.л. стафиди
160 гр. топено сирене
черен пипер
сол на вкус
настъргана кора на 1 лимон
брашно
галета
олио
подготовка
15
минути
готвене
40
минути
общо
55
минути
Стъпки
Каймата се омесва с обеления и настърган на ситно картоф, 2 яйца, стафидите, орехите, лимоновата кора, черния пипер, магданоза, ако е нужно, се добавя сол.
Разделя се на 8 части.
Оформят се кюфтета, във всяко се слага от топеното сирене.
Панират се първо в брашно, след това в разбитото с малко вода яйце , и накрая в галета. Пържат се до зачервяване.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти