Нужни продукти
800 гр. кайма
1 голям картоф или 2 малки
3 яйца
1 с.л. счукани орехи
4 с.л. ситно нарязан магданоз
2 с.л. стафиди
160 гр. топено сирене
черен пипер
сол на вкус
настъргана кора на 1 лимон
брашно
галета
олио
подготовка 15 минути
готвене 40 минути
общо 55 минути
Стъпки

Каймата се омесва с обеления и настърган на ситно картоф, 2 яйца, стафидите, орехите, лимоновата кора, черния пипер, магданоза, ако е нужно, се добавя сол.

Разделя се на 8 части.

Оформят се кюфтета, във всяко се слага от топеното сирене.

Панират се първо в брашно, след това в разбитото с малко вода яйце , и накрая в галета. Пържат се до зачервяване.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти