По желание може да се подлюти. Става много апетитна!

Нужни продукти
1 морков
1 глава лук
1 домат
2 картофа
600-700 гр. риба \най-добре да е няколко вида\
лющян (девесил) - пресен, но може и сух
магданоз
1 яйце
1 с.л. олио
сокът от половин лимон или щипка лимонтозу
черен пипер
сол на вкус
подготовка 15 минути
готвене 10 минути
общо 25 минути
Стъпки

Зеленчуците се нарязват на много ситно. В подходяща тенджера наливаме вода прибавяме олиото и слагаме нарязаните зеленчуци да се варят. След 15 минути прибавяме рибата, нарязаният на дребно лющян, солта и черния пипер.

Рибата е сварена, когато започне да изплува отгоре. Тогава внимателно я изваждаме с решетеста лъжица и след като поизтине отделяме внимателно костите, накъсваме я на парченца и я връщаме обратно в тенджерата.

Оставяме супата да поизтине, а през това време в дълбок съд разбиваме яйцето и лимоновия сок \\лимонтозу\\. С черпак започваме да наливаме по малко от супата към яйчената смес като непрекъснато бъркаме за да не се пресече, и връщаме в тенджерата. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти