МАЯ ЛАМБОВА
ЗА рецептата

По желание може да се подлюти. Става много апетитна!

Нужни продукти
1 морков
1 глава лук
1 домат
2 картофа
600-700 гр. риба \най-добре да е няколко вида\
лющян (девесил) - пресен, но може и сух
магданоз
1 яйце
1 с.л. олио
сокът от половин лимон или щипка лимонтозу
черен пипер
сол на вкус
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 10 минути
общо 25 минути
Стъпки

Зеленчуците се нарязват на много ситно. В подходяща тенджера наливаме вода прибавяме олиото и слагаме нарязаните зеленчуци да се варят. След 15 минути прибавяме рибата, нарязаният на дребно лющян, солта и черния пипер.

Рибата е сварена, когато започне да изплува отгоре. Тогава внимателно я изваждаме с решетеста лъжица и след като поизтине отделяме внимателно костите, накъсваме я на парченца и я връщаме обратно в тенджерата.

Оставяме супата да поизтине, а през това време в дълбок съд разбиваме яйцето и лимоновия сок \\лимонтозу\\. С черпак започваме да наливаме по малко от супата към яйчената смес като непрекъснато бъркаме за да не се пресече, и връщаме в тенджерата. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти