Рибена каша
Нужни продукти
500 гр. дребна риба/цаца,хамсия,килка/
150 гр. винен оцет
2 бр. яйца
300 мл вода
Брашно-колкото поеме
подготовка
20
минути
готвене
20
минути
общо
40
минути
Стъпки
В на маслена тавичка с олио нареждаме изчистената риба и леко я запичаме. Правим следната каша от гореописаните продукти:
Към 2-те разбити яйца слагаме щипка сол, прибавяме оцета, водата, и накрая с непрекъснато бъркане сипваме брашно. Сместа трябва да стане на гъстотата на боза. С така получената каша заливаме още топлата риба и допичаме във фурната до златисто. Добър апетит!
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти