Рибена каша
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    500 гр. дребна риба/цаца,хамсия,килка/                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    150 гр. винен оцет                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 бр. яйца                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    300 мл вода                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    Брашно-колкото поеме                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                20
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                20
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                40
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            В на маслена тавичка с олио нареждаме изчистената риба и леко я запичаме. Правим следната каша от гореописаните продукти:
Към 2-те разбити яйца слагаме щипка сол, прибавяме оцета, водата, и накрая с непрекъснато бъркане сипваме брашно. Сместа трябва да стане на гъстотата на боза. С така получената каша заливаме още топлата риба и допичаме във фурната до златисто. Добър апетит!
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти