Най-добре е да се сервира горещо върху хляб.
Сварете зрелият боб в зеленчуковият бульон.
Пюрирайте половината от сварения боб с част от бульона и отделете останалата част.
Задушете една глава лук и четири скилидки чесън, наситно нарязани, в 10 мл. олио, докато станат прозрачни.
Добавете към лука и чесъна три стръка мащерка, два стръка целина, един праз и два моркова, всичко ситно нарязано.
Овкусете със сол и пипер и оставете зеленчуците да се задушават на слаб огън за около 15 минути.
Добавете пюрираният боб и останалата половина, както и бульона към задушени зеленчуци.
Добавете към микса четири домата, нарязани на четири парчета, половин къдрава зелка и 500 г. листно цвекло.
Оставете супата да ври за 1 час.
При сервиране, поставете филия сух хляб в чинията, налейте супата върху нея и сложете много маслини отгоре.