Можете да го направите и само с пилешко месо, като вместо телешко месо сложите телешки бульон. Надявам се да ви хареса :)

Нужни продукти
1 бр. пиле
300 гр. телешко месо
150 гр. лук кромид
1 гл. целина
150 гр. моркови
50 гр. масло
200 мл вино бяло
120 мл зехтин
350 гр. ориз
100 гр. кашкавал
подготовка 90 минути
готвене 60 минути
общо 150 минути
Стъпки

Обелете и измийте морковите и ги нарежете на едри кръгчета.
Обелете лука и целината. Нарежете лука наситно, а целината - на резени.
Измийте пилето, подсушете го, нарежете го на парчета и отстранете костите.
В тенджера сложете костите, крилцата, шийката, телешкото, морковите, целината и половината лук, залейте с 2 литра вода,
поръсете леко с черен пипер и сол, и варете около 70 минути.
В друга тенджера загрейте зехтина и маслото.
Прибавете останалия лук и го запържете до прозрачност.
Сложете суровите пилешки парчета и ги запържете за няколко минути.
Налейте виното, посолете и варете под капак на тих огън около 50 минути.
Сипете ориза (арборио, карнароли или виалоне нано), разбъркайте добре и на малки порции доливайте от горещия бульон.
Когато оризьт се свари, поръсете с половината настърган кашкавал иразбъркайте добре.
Сервирайте ястието поръсено с останалия кашкавал.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти