Нужни продукти
400 г. пушено пилешко месо
2 бр. цвекло
4 бр. моркова
4 бр. картофи
2 глави лук
1 майонеза
зърна от нар
подправка, подходяща според вас за пилешкото месо
подготовка 45 минути
готвене 240 минути
общо 285 минути
Стъпки

Сварете поотделно зеленчуците(без лука), без да ги солите - може и на микровълнова фурна при пълна мощност за 7 минути. След като изстинат, настържете ги на едрото ренде и смесете всяка част с майонеза. Лука нарежете на дребно. Пилешкото на кубчета, подправете и сложете майонеза.

Намажете с олио форма за кекс и започнете реденето. Първи слой - картофен, посипан с половината лук и половината пилешко. Втори слой - морковен, посипан с останалите лук и пиле. Трети слой - цвекло.

Докато редите, натискайте добре продуктите, за да не остане въздух между тях. Покрийте формата и сложете в хладилника за няколко часа, за да се стегне и да се смесят ароматите.

Преди сервиране обърнете върху голяма чития и украсете с наровите зърна. Те придават и леко стипчиво - кисел привкус на това изискано антре.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти