ЗА рецептата

(За целта съм използвала плодовете ябълка , киви , банан и портокал . )

Нужни продукти

3 блата (купени)
желатин
2-3 плода по избор
течен шоколад (бял и кафяв, смесен)
шоколадови блокчета или натурален твърд шоколад
сок от компот (няма значение какъв е)
Нужно Време
подготовка 45 минути
готвене 15 минути
общо 60 минути

Стъпки

Блатовете се разопаковат , взема се един от тях и се поставя в табличка. С лъжичка се сипва по малко от сока от компота, като по този начин се сиропира.
След това се намазва с течен шоколад (първо от единият цвят последователно на другия блат от другия).
Така се прави с двата блата, след това се слага третия блат. В отделна купичка се поставят купчетата шоколад и се оставят на котлона на водна баня или направо в микровълнова фурна за 4-5 минути.
След което, се поливат страните на тортата и се изглаждат с нож, като също се сипва отгоре върху последния блат малко шоколад и се оформя като кръгла плочка.
Плодовете се нарязват и се подреждат върху последния блат.
В отделна купичка се изсипва желатина и се прибавя 20-30 мл. студена вода, оставя се да набъбне за 15 минути. След което, за около 5 минути се оставя на водна баня.
През това време с течния шоколад се намазват и другите части, които не са покрити с плод.
След като е готов желатина се маха от котлона и се оставя да престои за около 2-3 минути.
После се поливат плодовете с желатин, за да не покафенеят и тортата се оставя в хладилник, за да се стегне малко шоколада и след това Бон апети . :)

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти