ЗА рецептата

Любима моя рецепта, която се надявам да допадне и на вас. Невероятно семпла, но пристрастяващо вкусна. Просто не мога да се наситя на мекия маслен боб, овкусен с домашно песто, сотиран спанак, хрупкаво тиквено семе и сочни зърна нар.

Нужни продукти
ЗА ПЕСТО СОСА
1 скилидка чесън
50 гр. кедрови ядки
25 гр. (голяма шепа) пресен босилек
3 с.л. зехтин
1 бр. лимон
на вкус сол и черен пипер
ЗА МАСЛЕНИЯ БОБ
400 гр. (консерва) маслен боб
100 гр. спанак
1 с.л. зехтин
1 бр. лимон
30 гр. (една шепа) сурово тиквено семе
30 гр. (една шепа) зърна от Нар
Нужно Време
подготовка 5 минути
готвене 5 минути
общо 10 минути
Стъпки
СОС "ПЕСТО"

Започнете, като приготвите пестото. Просто обелете скилидката чесън, изцедете лимона и ги сложете в кухненски робот заедно с останалите съставки. Разбийте до гладък сос.

МАСЛЕН БОБ

Сложете боба в тиган с малко зехтин, добавете спанака и пестото и сотирайте всичко за 2-3 минути, докато спанакът се слегне и всичко се стопли.

Докато бобът и останалите съставки се готвят,изстискайте лимоновия сок отгоре и подправете с още черен пипер. Пресипете в купа и поръсете с тиквено семе и зърната нар.

Да ви е вкусно, а в коментарите дайте мнение!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти