Шаран в тесто
Нужни продукти
1 кг шаран
1 гл. лук
1 ч.ч. счукани орехови ядки
500 г брашно
1 к.ч. олио
черен пипер
1/2 вр. магданоз
сол
подготовка
30
минути
готвене
90
минути
общо
120
минути
Стъпки
Приготвя се плънка от дребно нарязан и изпържен лук. Към него се прибавят орехите, магданозът, черния пипер, и сол. С плънката се пълни почистения и измит шаран. Замесваме тесто с брашното малко хладка вода - 1 1/2 ч.ч.- и малко сол, може да сложим още брашно ako лепне по ръцете, за да го разточим с точилка на дебела кора, колкото да увием рибата. Намазаният в мазнина шаран се завива с намазаната с олио от вътрешната страна кора, като се оформя по рибата и се рисуват глава, перки, люспи и опашка. Намазва се и от горе с мазнина и се пече на умерен огън около 1 - 1 1/2 час.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти