Неочаквано, но страхотна комбинация.
Нужни продукти
1 голяма кисела зелка
1 шаран около 2 кг /по-тлъстичък
червен пипер
черен пипер
5 скилидки чесън
олио
подготовка
20
минути
готвене
60
минути
общо
80
минути
Стъпки
Изчистете добре шарана и го натрийте с олио, червен и смлян черен пипер. В него сложете скилидките чесън, нарязани на едро. Оставете го настрана.
Нарежете киселото зеле, объркайте го с червен пипер, олио и му сложете няколко зърна черен пипер. Запечете го на фурна само отдолу на 200 градуса, като го объркате няколко пъти. Тавата ви трябва да е по-голяма, за да съберете в нея шарана цял. След като водата от зелето се поизпари, направете гнездо в него и положете шарана отгоре да пасе, като го печете заедно със зелето на 200 градуса и отгоре, и отдолу, докато той хване кафява коричка. Така той пуска мазнина, която овкусява киселото зеле много добре.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти