Нужни продукти
1.5 кг. филета по 500 гр. от сьомгова пъстърва, треска и хек
1 връзка пресен магданоз
1 с.л. майорана
2 лимона
смлян кориандър
подготовка
60
минути
готвене
20
минути
общо
80
минути
Стъпки
Нарежете 500 гр. филе от сьомгова пъстърва, 500 гр. филе от треска и 500 гр. филе от хек на кубчета.
Посолете рибните кубчета и добавете кориандър, магданоз и майорана.
Отделно смесете сока от два лимона с 1 с.л. майорана.
Полейте рибата с лимоновия сок и майораната, и оставете в хладилник за 1 час.
След като рибата е маринована, нанижете хапките на дървени шишчета.
Изпечете шишчетата на скара или в оребрен тиган, като ги обръщате редовно.
Сервирайте шишчетата с пресен лимон, зеленчуци и магданоз.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти