Нужни продукти
1.5 кг. филета по 500 гр. от сьомгова пъстърва, треска и хек
1 връзка пресен магданоз
1 с.л. майорана
2 лимона
смлян кориандър
подготовка 60 минути
готвене 20 минути
общо 80 минути
Стъпки

Нарежете 500 гр. филе от сьомгова пъстърва, 500 гр. филе от треска и 500 гр. филе от хек на кубчета.

Посолете рибните кубчета и добавете кориандър, магданоз и майорана.

Отделно смесете сока от два лимона с 1 с.л. майорана.

Полейте рибата с лимоновия сок и майораната, и оставете в хладилник за 1 час.

След като рибата е маринована, нанижете хапките на дървени шишчета.

Изпечете шишчетата на скара или в оребрен тиган, като ги обръщате редовно.

Сервирайте шишчетата с пресен лимон, зеленчуци и магданоз.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти