Шоколадов фондан
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    400 мл сладкарска сметана                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    400 гр шоколадов кувертюр                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    4 бр. жълтъци                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    70 гр захар                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    35 гр брашно                                      
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    плодов сироп                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                5
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                35
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Сметаната завира и се прибавя шоколадовия кувертюр на парчета. Разбъркват се жълтъците със захарта, добавя се пресятото брашно и се прибавят към сметаната, бърка се. 
Сместа се слага в алуминиеви купички намазани с масло и поръсени с брашно. 
Пекат се на 250 градуса в предварително загрята фурна, за 5 минути. 
Сиропа се поставя в чинийки като сос. Отгоре се обръща запечения, изстинал сладкиш. Поднася се охладен.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти