Шоколадов фондан
Нужни продукти
400 мл сладкарска сметана
400 гр шоколадов кувертюр
4 бр. жълтъци
70 гр захар
35 гр брашно
плодов сироп
подготовка
30
минути
готвене
5
минути
общо
35
минути
Стъпки
Сметаната завира и се прибавя шоколадовия кувертюр на парчета. Разбъркват се жълтъците със захарта, добавя се пресятото брашно и се прибавят към сметаната, бърка се.
Сместа се слага в алуминиеви купички намазани с масло и поръсени с брашно.
Пекат се на 250 градуса в предварително загрята фурна, за 5 минути.
Сиропа се поставя в чинийки като сос. Отгоре се обръща запечения, изстинал сладкиш. Поднася се охладен.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти