Нужни продукти
4 бр. пилешки филета
50 гр. сушени червени боровинки
200 мл ликьор
100 мл бяло вино
2 яйца
манатарки
мащерка
риган
сух чесън
черен пипер
зехтин и сол
брашно
подготовка 45 минути
готвене 40 минути
общо 85 минути
Стъпки

Искам да Ви представя една импровизация за шпековано пилешко филе.
Накисваме сушените боровинки в половината ликьор. Оставаме докато набъбнат добре. През това време измиваме пилешкото филе и го слагаме в останалата част от ликьора и овкусяваме с мащерка, риган, сол и малко зехтин.
След като боровинките са готови започваме да шпековаме пилешкото от двете страни. Шпекованото пилешко го панирам с брашно и яйца. Манатарките, които аз използвах са сухи. Накисвам ги в топла вода, за да възстановят обема си и отцеждам. В тигана слагам зехтин и прибавям манатарките, бялото вино, сух чесън и сол на вкус, да заври.
Добър апетит!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти