Шункова мусака
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    800 гр. червени картофи                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    240 гр. свинска шунка                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 яйца                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    40 мл прясно мляко                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сол                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    зехтин                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    галета                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                15
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                45
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на кръгчета. Шунката се смила. В намазана със зехтин и поръсена с галета тава се слагат последователно пластове от картофи и шунка. Яйцето се разбива с млякото и се посолява. С тази смес се заливат наредените продукти и се запичат в гореща фурна.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти