Нужни продукти
4 скумрии
3 лимона без кората
2 скилидки чесън
1 връзка копър (няколко стръкчета)
4 стръкчета розмарин
чисто масло
сол
подготовка 180 минути
готвене 60 минути
общо 240 минути
Стъпки

В блендер се смилат 3 лимона (без кората), 2 скилидки чесън, връзката магданоз и копърът. Получената смес се посолява съвсем леко.

Всяка риба се нарязва на баклавички, намазват се с подправката отвсякъде.

В коремчето на всяка риба слагаме клонче розмарин и бучка масло. Отгоре също се слагат. малки парченца масло и се загръща във фолио

Пече се 1 час на 200 градуса. Последните 5-10 мин се отвива да се препече.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти