Скумрия на фурна с лук
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    3 скумрии                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    4-5 гл. лук                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    250 гр. бяло сухо вино                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сол                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    къри                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    пикантина                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    черен пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    олио                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                15
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                45
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Рибата се почиства всяко парче се реже на две, слагат се подправките. Лука се реже на колелца задушава се за малко с олио. След това се нарежда в тавата. Рибата се нарежда, от горе лука, полива се с виното и се слага в загрята фурна 180 градуса, пече се до омекване на рибата.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти