Солени палачинки
Нужни продукти
За палачинките:
1 л прясно мляко
4 яйца
200 гр брашно
щипка захар
щипка сол
За плънката:
2 пилешки бутчета
топено сирене
100 гр.кашкавал
кисели краставички
100 мл готварска сметана
300 гр гъби
пикантина
За соса
1 кофичка кисело мляко с по-голяма масленост
5 скилидки чесън
една майонеза
сол на вкус.
подготовка
45
минути
готвене
10
минути
общо
55
минути
Стъпки
За палачинките: Всички продукти се смесват и разбъркват хубаво, до като се получи полутечна каша. След това се приготвят.
Плънката се приготвя като гъбите се запържват с маслото, след което се прибавя пилешкото, топеното сирене, готварската сметана и малко кашкавал. Всичко се задушава. Прибавят се сол на вкус и малко пикантина.
За соса: Всичко се смесва до получаването на гъст крем.
Плънката се поставя в готовите вече палачинки, които се завиват на рулца. Поръсват се с настърган кашкавал и се запичат за 10 мин. в умерена фурна. По желание се заливат с малко от соса и пържени картофки. Добър апетит!
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
мн.вкъсно