Супа от лапад (коприва, спанак,киселец,листа от цвекло)
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                     500 г. лапад                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1 яйце                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     3 с.л. кисело мляко                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1 гл. лук                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1 к.ч. ориз (фиде)                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1 с.л. брашно                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1 с.л. червен пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     олио                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     черен пипер                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                - -
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                25
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                25
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Задушаваме ситно нарязаната глава лук с малко вода в олиото, прибавяме измития попарен, изцеден и нарязан лапад (копривата се претрива с чуканче или с пасатор). Поръсваме с брашното, червения пипер и солта, разбъркваме и заливаме с около 2,5 л вода. Когато заври слагаме ориза (фидето) и разбъркваме. Варим 15-20 мин. и застройваме с смес от яйцето и млякото. Махаме от огъня.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти
                            
Когато сложим зеленчуците в студена вода и чакаме водата да заври, за да продължим с подправките и ориза/фидето, тогава спанакът/копривата/лапад губят голяма част от витамините си. Най-добре е да се изчака водата да заври и тогава да се сложат зелениите и подправките. Времето за готвене е същото, но пък става по-вкусно и здравословно. Опитайте.