Супа от лапад (коприва, спанак,киселец,листа от цвекло)
Нужни продукти
500 г. лапад
1 яйце
3 с.л. кисело мляко
1 гл. лук
1 к.ч. ориз (фиде)
1 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
олио
черен пипер
подготовка
- -
минути
готвене
25
минути
общо
25
минути
Стъпки
Задушаваме ситно нарязаната глава лук с малко вода в олиото, прибавяме измития попарен, изцеден и нарязан лапад (копривата се претрива с чуканче или с пасатор). Поръсваме с брашното, червения пипер и солта, разбъркваме и заливаме с около 2,5 л вода. Когато заври слагаме ориза (фидето) и разбъркваме. Варим 15-20 мин. и застройваме с смес от яйцето и млякото. Махаме от огъня.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Когато сложим зеленчуците в студена вода и чакаме водата да заври, за да продължим с подправките и ориза/фидето, тогава спанакът/копривата/лапад губят голяма част от витамините си. Най-добре е да се изчака водата да заври и тогава да се сложат зелениите и подправките. Времето за готвене е същото, но пък става по-вкусно и здравословно. Опитайте.