Свинското на мечо
Сервира се като торта. Хубавото е това, че няма нужда от гарнитури и прочие. Има си всичко. Може да се направи и в гювеч или огнеопорен съд с капак но се губи ефекта при сервиране. Не се слага никаква мазнина!
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    4-5 порции свинско (може на късове или цели пържоли)                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 майонеза                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 голяма глава лук                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    300 гр. гъби                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    картофи и моркови според тавата                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    100-150 гр. кашкавал                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    200 мл бира, вино или вода                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    подправки: магданоз                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    копър                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    чер пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    бульон                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    по екзотични: риган                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    мащерка                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    (подправете с каквото обичате)                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                90
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                120
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Отдолу на тавата плътно се нареждат начуканите и овкусени парчета месо. Върху тях се разтила последователно едно върху друго: майонезата после лука, гъбите и най-отгоре картофи и моркови на колелца /съотношението според вкуса (до горе в тавата.
 Овкусявате с подправки. Наливате течността) тя трябва да е долу горе на е 1/3 от тавата за да не стане много водно/ завивате с фолио и печете 1,30ч. Отвивате поръсвате с кашкавал и запичате отново.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти