Сервира се като торта. Хубавото е това, че няма нужда от гарнитури и прочие. Има си всичко. Може да се направи и в гювеч или огнеопорен съд с капак но се губи ефекта при сервиране. Не се слага никаква мазнина!

Нужни продукти
4-5 порции свинско (може на късове или цели пържоли)
1 майонеза
1 голяма глава лук
300 гр. гъби
картофи и моркови според тавата
100-150 гр. кашкавал
200 мл бира, вино или вода
подправки: магданоз
копър
чер пипер
бульон
по екзотични: риган
мащерка
(подправете с каквото обичате)
подготовка 30 минути
готвене 90 минути
общо 120 минути
Стъпки

Отдолу на тавата плътно се нареждат начуканите и овкусени парчета месо. Върху тях се разтила последователно едно върху друго: майонезата после лука, гъбите и най-отгоре картофи и моркови на колелца /съотношението според вкуса (до горе в тавата.
Овкусявате с подправки. Наливате течността) тя трябва да е долу горе на е 1/3 от тавата за да не стане много водно/ завивате с фолио и печете 1,30ч. Отвивате поръсвате с кашкавал и запичате отново.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти