Нужни продукти
4 филета сьомга
3 стръка праз
1 ч.ч. светла бира
1 с.л. кафява захар
1 щипка майорана
2 щипки черен пипер
3 щипки хималайска сол
2 с.л. зехтин
2 с.л. вода
За овкусяване и декорация
1 лимон
стрък магданоз
подготовка 15 минути
готвене 30 минути
общо 45 минути
Стъпки

Измийте филетата с вода, овкусете с една част майорана и черен пипер. Поставете в предварително омазнена тава с незалепващо покритие.

Полейте филетата с бирата и водата и печете във фурна около 30 минути на 200 градуса.

През това време нарежете праза и го запържете до златисто, като към него прибавите останалата бира, майорана, сол, захар и черен пипер.

Отцедете праза от мазнината и го поставете в голяма чиния. Върху него аранжирайте сьомгата и поръсете с лимонов сок и ситно нарязан магданоз.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти