Рецептата включва и два майонезени соса
Нужни продукти
Тартар от сьомга
100гр. Сьомга филе
15 мл. соев сос
15 мл. сладък чили сос
5 мл. сусамово олио
3 гр. черен и бял сусам
1 гр. юзо пудра
Оризов чипс
2 бр. листа от оризови кори за пролетни рулца
100 мл. олио
Майонеза с мастило от сепия
15 гр. майонеза
2 гр. мастило от сепия
Майонеза с магданоз
15 гр. майонеза
15 гр. магданоз
подготовка
20
минути
готвене
- -
минути
общо
20
минути
Стъпки
Тартар от сьомга
1. Нарязваме филето от сьомга на много ситни кубчета
2. Останалите съставки се смесват и прибавят към нарязаните кубчета
Оризов чипс
1. Загряваме олиото на 180 градуса в касерола (дълбок тиган)
2. Режем оризовите листа на 4 парчета и пържим едно по едно за 30 секунди всяко в загрятата мазнина
Майонеза с мастило от сепия
1. Майонезата и мастилото от сепия се смесват в подходящ съд
Майонеза с магданоз
1. Нарязваме магданоза на ситно и го смесваме с майонезата
Сервиране на предястието
Слагаме в центъра на чинията малко от тартара
Върху тартара поставяме едно парче чипс, а върху него отново от тартара
Повтаряме предишната стъпка, докато не свършат съставките
Декорираме слагайки от сосовете върху последното парче чипс
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти