ЗА рецептата

Рецептата включва и два майонезени соса

Нужни продукти за пазаруване

Тартар от сьомга

100гр. Сьомга филе
15 мл. соев сос
15 мл. сладък чили сос
5 мл. сусамово олио
3 гр. черен и бял сусам
1 гр. юзо пудра

Оризов чипс

2 бр. листа от оризови кори за пролетни рулца
100 мл. олио

Майонеза с мастило от сепия

15 гр. майонеза
2 гр. мастило от сепия

Майонеза с магданоз

15 гр. майонеза
15 гр. магданоз
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене - - минути
общо 20 минути

Стъпки

Тартар от сьомга

1. Нарязваме филето от сьомга на много ситни кубчета

2. Останалите съставки се смесват и прибавят към нарязаните кубчета

Оризов чипс

1. Загряваме олиото на 180 градуса в касерола (дълбок тиган)

2. Режем оризовите листа на 4 парчета и пържим едно по едно за 30 секунди всяко в загрятата мазнина

Майонеза с мастило от сепия

1. Майонезата и мастилото от сепия се смесват в подходящ съд

Майонеза с магданоз

1. Нарязваме магданоза на ситно и го смесваме с майонезата

Сервиране на предястието

Слагаме в центъра на чинията малко от тартара

I

Върху тартара поставяме едно парче чипс, а върху него отново от тартара

Повтаряме предишната стъпка, докато не свършат съставките

II

Декорираме слагайки от сосовете върху последното парче чипс

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти