Цветомир Николов
ЗА рецептата

Рецептата включва и два майонезени соса

Нужни продукти
Тартар от сьомга
100гр. Сьомга филе
15 мл. соев сос
15 мл. сладък чили сос
5 мл. сусамово олио
3 гр. черен и бял сусам
1 гр. юзо пудра
Оризов чипс
2 бр. листа от оризови кори за пролетни рулца
100 мл. олио
Майонеза с мастило от сепия
15 гр. майонеза
2 гр. мастило от сепия
Майонеза с магданоз
15 гр. майонеза
15 гр. магданоз
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене - - минути
общо 20 минути
Стъпки
Тартар от сьомга

1. Нарязваме филето от сьомга на много ситни кубчета

2. Останалите съставки се смесват и прибавят към нарязаните кубчета

Оризов чипс

1. Загряваме олиото на 180 градуса в касерола (дълбок тиган)

2. Режем оризовите листа на 4 парчета и пържим едно по едно за 30 секунди всяко в загрятата мазнина

Майонеза с мастило от сепия

1. Майонезата и мастилото от сепия се смесват в подходящ съд

Майонеза с магданоз

1. Нарязваме магданоза на ситно и го смесваме с майонезата

Сервиране на предястието

Слагаме в центъра на чинията малко от тартара

Стъпка 1 1

Върху тартара поставяме едно парче чипс, а върху него отново от тартара

Повтаряме предишната стъпка, докато не свършат съставките

Стъпка 2 2

Декорираме слагайки от сосовете върху последното парче чипс

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти