ЗА
рецептата
Подходящи за гарнитура към почти всяко месо и ястие!
Нужни продукти
1 кг. пресни картофи
2 ч.л. сол
копър
магданоз
розмарин
пресен чесън
масло или зехтин
Нужно Време
подготовка
15
минути
готвене
20
минути
общо
35
минути
Стъпки
![Стъпка 1](/files/thumbs/8/8/c/88cc2bd4e93188647a053ba2406d4a9942520eed/dsc_0004__250_150.jpg)
Сваряваме картофите за около 15 мин. на котлона
![Стъпка 2](/files/thumbs/c/9/b/c9befff9255383dd9eacfc64bc01176e2ada7d2d/dsc_0030__250_150.jpg)
Докато картофите се варят, нарязваме на ситно наличните ни пресни зелени подправки
![Стъпка 3](/files/thumbs/2/f/b/2fba82fe769b32657c81b3cfb8d1c5a718536238/dsc_0135__250_150.jpg)
Смесваме зелените подправки с 2 с.л. сол
![Стъпка 4](/files/thumbs/7/5/4/754b6ec15b4b2e0b1100b5f1f1ba7a6b14129ee0/dsc_0072__250_150.jpg)
Слагаме сварените картофи с подходящ съд (тава) и ги овкусяваме, като може да ги оваляме във билковата сол сега или след изпичането!
![Стъпка 5](/files/thumbs/a/3/6/a36afdae9e17795b1c3d47ab43bc87b50c138350/dsc_0132__250_150.jpg)
Печем на 220 градуса, докато не получим златиста коричка, като може и да разбъркваме ...
Ако не сме оваляли картофите с билковата сол преди печенето, го правим след като са готови и сервираме с млечен или друг сос по избор
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти