Забавно е да си Веган
Нужни продукти
350 гр Броколи
350 гр Моркови
150-200 гр Кус кус
150 гр Кокосово мляко
3-4 Скилидки чесън
5 листа Кафир лайм
1 с.л. Тобаско сос
На вкус Индийски подправки
1 с.л. Кокосово масло
На вкус Сол, черен пипер
подготовка
35
минути
готвене
35
минути
общо
70
минути
Стъпки
Задушаваме карфиола и морколите за около 10-15 минути в тенджера или в друг подходящ съд.
Задуђваме и за кус куса. Правилото е на всеки грам кус кус- грам и половина вода.
На тигана запържваме чесън в кокосовото масло, заедно с листата от кафир лайм, табаско, подправките от Шри Ланка, Чили, сол и пипер.
Добавяме задушените зеленчуци заедно с кус куса и накрая кокосовото масло.
Оставяне на средно силен огън за около 15-20 минути, докато кокосовото мляко не се изпари. Разбъркваме от време на време.
Декорираме по вкус и се приготвяме за сладко и здравословно хапване.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти