Вегетариански шницел
Нужни продукти
100 гр мазнина
600 гр картофи
120 гр мляко
4 яйца
40 гр брашно
40 гр лук
60 гр галета
40 гр сирене или кашкавал
сол
магданоз
черен пипер
подготовка
40
минути
готвене
20
минути
общо
60
минути
Стъпки
Картофите се сваряват, прекарват се през преса и се смесват със сиренето, настърганите кашкавал и лук и подправките. От омесеното тесто се прави шницел, който се панира в брашно, яйце, галета и пак яйце. Пържи се в гореща мазнина и се поднася топъл.
Същият вегетариански шницел може да се приготви и от изпържена палачинка, в която се слагат изпърженият лук и стритите зеленчуци. Палачинката се сгъва на две, панира се с брашно, яйца и галета. Поднася се топла веднага след изпържването.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти