Нужни продукти
1 кг. свинска плешка
1 гл. лук
2 скилидки чесън
1 с.л. нарязана целина
1 морков
1 червена чушка
2 настъргани домата (или от консерва)
1 ч.ч. вино
2 дафинови листа
черен пипер
червен пипер
2 с.л. брашно
олио
сол
подготовка 20 минути
готвене 60 минути
общо 80 минути
Стъпки

Месото се нарязва на кубчета и се запържва до златисто.

Изважда се и се слагат нарязаните на ситно лук, морков, целина и чесън, като се позапържат, се добавя ситно нарязаната чушка, пържите още около 5 мин., добавяте брашното, запържвате още 2-3 мин. и добавяте червения пипер, разбърквате и накрая добавяте доматения сос.

Брашното не трябва да стане зърнесто - ако стане на топка, добавете по малко вода и бъркайте непрекъснато, добавете после виното, като не спирате да бъркате, за да стане като боза.

Долейте 2 л. вода, оставете да кипне и после на умерен огън.

Добавете месото, дафиновите листа, черния пипер, сол на вкус.

Варете на тих огън, под капак до омекване на месото.

Сервира се с картофено пюре и варен ориз.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти