Нужни продукти
1 цяло пиле
50 мл. растително масло
2 гл. кромид лук
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
5-6 зърна черен пипер
10 скилидки чесън
500 гр. домати
60 мл. червено вино
сол
подготовка
20
минути
готвене
60
минути
общо
80
минути
Стъпки
Загрейте 50 мл растително масло в голяма тенджера.
Добавете ситно нарязаният кромид лук в горещата мазнина и задушавайте до златисто.
Добавете 1 с.л. брашно към задушения лук и разбъркайте.
Добавете 500 гр. домати, нарязани на ситно, и 10 скилидки чесън към сместа и продължете да ги задушавате.
Посолете, добавете 1 ч.л. червен пипер и 5-6 зърна черен пипер, и отново разбъркайте.
Нарежете пилето на парчета, натрийте със сола и добавете в тенджерата със задушените продукти.
Залейте пилето и задушените зеленчуци с 1 чаена чаша топла вода и 60 мл червено вино.
Варете на тих огън до омекване на пилето.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти